Retourneren & Garantie

1. Kan ik een product retourneren?
Alle producten die bij KinderkamerNu.nl zijn gekocht, kunnen zonder opgaaf van reden, binnen 14 dagen na ontvangst retour worden gestuurd. Na het verstrijken van deze zogenaamde wettelijke zichttermijn wordt de koopovereenkomst een feit en kun je het product niet zomaar retour sturen. Neem in alle gevallen eerst contact op via [email protected]. Wij maken een retourbon voor jou aan. Zonder retourbon worden zendingen niet geaccepteerd. Wij hebben een groot distributie centrum waar vele pakketjes binnen komen en uit gaan. Zonder retourbon weten wij niet van wie het pakket is en is de bestelling kwijt. Onze geautomatiseerde systemen hebben informatie nodig die op deze retourbon staat.

KinderkamerNu.nl vergoedt alle betalingen van de consument, inclusief eventuele leveringskosten door KinderkamerNu.nl in rekening gebracht voor het geretourneerde product, onverwijld doch binnen 14 dagen volgend op de dag waarop de consument hem de herroeping meldt. Tenzij KinderkamerNu.nl aanbiedt het product zelf af te halen, mag KinderkamerNu.nl wachten met terugbetalen totdat wij het product ontvangen hebben of tot de consument aantoont dat hij het product heeft teruggezonden, naar gelang welk tijdstip eerder valt. KinderkamerNu.nl gebruikt voor terugbetaling hetzelfde betaalmiddel dat de consument heeft gebruikt, tenzij de consument instemt met een andere methode. De terugbetaling is kosteloos voor de consument. 

2. Ik heb een verkeerd artikel ontvangen, wat moet ik doen?
Als wij een fout hebben gemaakt spijt ons dat enorm en zullen wij er alles aan doen om dit zo snel mogelijk te herstellen. Het verkeerd geleverde artikel kan kosteloos naar ons teruggestuurd worden en wij zorgen dat je zo snel mogelijk het juiste artikel ontvangt. Neem in alle gevallen eerst contact op via [email protected]. Wij maken een retourbon voor jou aan. Zonder retourbon worden zendingen niet geaccepteerd. Wij hebben een groot distributie centrum waar vele pakketjes binnen komen en uit gaan. Zonder retourbon weten wij niet van wie het pakket is en is de bestelling kwijt. Onze geautomatiseerde systemen hebben informatie nodig die op deze retourbon staat. 

3. Ik heb een beschadigd artikel ontvangen, wat moet ik doen?
Als het artikel tijdens transport is beschadigd, spijt ons dat enorm en zullen wij er alles aan doen om dit zo snel mogelijk te herstellen. Het beschadigde artikel kan kosteloos naar ons teruggestuurd worden en wij zorgen dat je zo snel mogelijk een gaaf exemplaar ontvangt. Neem in alle gevallen eerst contact op via [email protected]. Wij maken een retourbon voor jou aan. Zonder retourbon worden zendingen niet geaccepteerd. Wij hebben een groot distributie centrum waar vele pakketjes binnen komen en uit gaan. Zonder retourbon weten wij niet van wie het pakket is en is de bestelling kwijt. Onze geautomatiseerde systemen hebben informatie nodig die op deze retourbon staat.

4. Waarom moet ik bij retouren eerst een mailtje sturen naar [email protected]?
Wij willen graag zo goed mogelijk van dienst zijn bij het herstellen van fouten die er zijn gemaakt. Hoe meer we van tevoren weten, hoe beter we kunnen reageren en hoe sneller je probleem is verholpen. Daarnaast maken wij een retourbon voor jou aan. Zonder retourbon worden zendingen niet geaccepteerd. Wij hebben een groot distributie centrum waar vele pakketjes binnen komen en uit gaan. Zonder retourbon weten wij niet van wie het pakket is en is de bestelling kwijt. Onze geautomatiseerde systemen hebben informatie nodig die op deze retourbon staat.

5. Wat kost het me om producten retour te sturen?
In principe niets. Als producten beschadigd zijn aangekomen of verkeerd zijn geleverd, dan zijn alle kosten vanzelfsprekend voor onze rekening. In een enkel ander geval zijn wij genoodzaakt om een uitzondering te maken. Stuur ons daarom altijd eerst een berichtje naar [email protected] zodat we je niet onterecht belasten met extra verzendkosten.

6. Heb je een klacht?
Het is natuurlijk vervelend als u een klacht heeft over de dienstverlening zoals u die ervaren heeft. Toch vragen wij u vriendelijk om uw klacht via de e-mail aan de afdeling klantcontact door te geven. Dit kan per e-mail, regulier post en/of telefonisch. Onze medewerkers van de afdeling klantcontact zullen de klacht bekijken en proberen naar ieders tevredenheid de klacht op te lossen. Onze gegevens vind je hier. Na ontvangst van uw klacht ontvangt u van ons een bevestiging. Wij zullen uw klacht binnen 14 dagen na ontvangst beantwoorden, mocht het meer tijd nodig hebben, dan zullen wij u hiervan op de hoogte stellen. Mocht u dit niet op prijs stellen, dan kunt u ook altijd contact op nemen met de afdeling bemiddeling van Stichting Webshop Keurmerk waar (naam webshop) bij is aangesloten. Mocht de bemiddelingspoging om enige reden niet tot een bevredigende oplossing leiden, dan bestaat de mogelijkheid om uw geschil voor te leggen aan de Geschillencommissie (SGC).